Frågestund

Ja ni. Min förra frågestund hade jag helt glömt bort och hittar just nu inte det inlägget med frågorna så jag startar helt enkelt en ny frågestund. Har fått många nya läsare, så hej välkommna!! Nu har ni chansen att ställa de frågor ni undrar över så svarar jag as usual i video! :D 

Valborg

Glad valborg på er! Ikväll ska jag och några andra ner till majbålet och grilla lite, ska bli mysigt och efter det sticker vi hem till mig och kanske äter mer... haha! Har precis gjort klart min spanska film och skickat in den. Det känns så skänt att äntligen vara av med skiten, haha! Vad ska ni hitta på ikväll?<3

blue


18:18


Veckans planer


sunset

Det var världens finaste himmel i fredags, kolla bara:

beautiful blue

Här får ni ännu en video, fast nu på alla fina blå blommor som börjar synas lite här och var! Verkade som att många gillade mina videor så jag ska abslout börja lägga upp videos oftare nu bara för det!

shine

Har legat ute i ungefär tre timmar och solat medans jag åt min ben&jerry som jag köpte innan idag med Ellen. Jag har blivit as röd i huvudet...hahahah!!! Det har varit så sjukt fint väder än sålänge men tyckte det började blåsa så jag gör detta inlägget och sen ska jag svara på era kommentarer. Hade bra sålänge :)

draw

Sådärja. Nu är det jag tecknade på igår klart. Det blev inget speciellt och det tog bara 40 minuter ungefär att göra den. Nästa gång ska jag verkligen lägga tid på min teckning. Men jaja :)

Soul sister

 

In progress

Än sålänge har jag inte gjort ett enda dugg idag och planerar att inte göra det heller... Innan blev jag rätt rastlös av att inte göra någonting så jag satte mig ner och började rita för jag har blivit vädigt inspirerad av en blogg och hon ritar så himla bra. Resultat kommer upp imorgon förmodligen.

ƒotorunda

Kanske flummar lite mycket i den här videon... hahaha.. 

people always leave


26 april

Köpte lite naturgodis nu när det är fredag och mys, var väldigt längesen jag köpte sånt här så det var ju på tiden. Det är såå gott ju! Ikväll ska jag kolla på let's dance och ta det lungt, as usual.. haha! Vad ska ni göra?

07:00

Godmorgon! Nu ska jag ner och äta frukost och sen sticker jag till skolan. Har engelska prov idag så hoppas det kommer gå bra. Vill också tacka för alla era snälla kommentarer, eftersom jag inte gör det så ofta... jag blir verkligen jätte glad när ni skriver och när statistiken ökar hela tiden. TAACK! Hoppas ni får en bra morgon så ses vi!

that boy

Ulrik! Ulrik, Ulrik världens bästa Ulrik kommer hem till mig i Augusti. Är rätt glad nu så ja, OH MY FRITTES POMFRITTES! Och nu när vi ändå snackar om Ulrik tänkte jag svara på lite frågor om honom som jag fått:
 
Hur många gånger har du träffat och sett Ulrik?
Jag har faktiskt tappat räkningen, men sammanlagt något runt 20 gånger och mer blir det i sommar.
 
Har du kramat Ulrik?
Hahah ja.
 
Varför gillar du Ulrik så mycket?
Han är ju Ulrik.
 
Känner du Ulrik Munther?
Har svarat på denhär frågan innan och nej. Jag kan inte säga att jag känner honom.. haha!
 
Vad är det finaste Ulrik sagt till dig?
Har ingen aning. I Lund sa/gjorde han många gulliga saker som: när han skulle spela sin låt You&You så sa han "den här låten är till dig" och pekade på mig. Sen sa han "va kul att se dig" osv.

q/a

Vart redigerar du dina videos?
iMovie
 
jag ska också till väla pink party, när ska du vara där, vart ska du stå? om jag ser dig, kan man gå fram då? :)
Vad jag hört så börjar det vid 5 tiden så jag ska nog vara där 9 på morgonen eller något sånt och jag ska stå framme vid scenen då förmodligen. Och ja självklart, skulle bli jätte glad!
 
Gud vilka fina bilder! Vad hade du för utrustning? :)
Tack! Jag hade med mig av en vit reflexskärm och mitt 50mm objektiv bara :)
 
Hur gjorde du när du fotade de där bilderna? De är så fina! Kan inte du berätta hur du gjorde i ett inlägg eller i en video?
Det kan jag säkert göra! Ska komma ihåg det :)
 
Grymt snygg bild :) Hur har du fotat den?
Ja det har jag!
 
Grrym bild!! Kan du inte göra ett tips inlägg om din fottning? :)
Tack! Menar du att jag ska göra ett inlägg om hur jag fotade bilden? Isf kan jag göra ett videoinlägg om det någon gång!

symphony

finaste låten ever:

Good stuff

Mamma kom hem med ett par tester från Maxi tror jag idag. Tycker om tester så mycket (speciellt de från the body shop) för man får testa produkter helt gratis och ja... Testerna från the body shop håller jätte länge. Jag fick ju två ansikts tvätter och jag har använt min första tre gånger och det finns fortfarande kräm kvar!! 

Tävlar

Rebecca har en tävling på sin blogg där man kan vinna en värdechek på 200kr på världens bästa sida, kamda. Jag skulle så gärna vilja vinna, såklart. Jag vill verkligen utvecklas inom foto och jobba med det i framtiden och inte bara ha det som en hobby. Om jag vann skulle jag vilja ha den här reflexskärmen: http://www.kamda.se/reflexskarm-5-i-1-56cm. Just nu så har jag fått göra en egen reflexskärm med hjälp av en kartong bit och lite silver folie. Jag skulle gäärna vilja ha en riktig reflexskärm som är smidig och ta med sig och en gå runt och konka på en kartong bit...hahaha!
Rebeccas blogg och tävling hittar ni här. Jag har följt hennes blogg nu de senaste månaderna och hon tar verkligen fina bilder och kommer med väldigt bra tips
 bilden jag tävlar med

2 cool

Här är fler bilder som jag tog på Nora i helgen. Jag har precis tagit en rejäl frukost och 8:10 börjar skolan så ska börja klä på mig och fixa mig nu!

Pll fever

KOLLA INTE OM DU INTE SETT ALLA AVSNITT AV PRETTY LITTLE LIARS ELLER OM DU INTE VILL VETA NÅGRA SAKER SOM HÄNDER I DEN KOMMANDE SÄSONGEN.

Och förlåt för oskärpa och röran i bakgrunden.


tisdag

Kom nyss hem och har precis tagit ett gott mellanmål. Ska snart sätta igång med plugg till engelska och svenska provet och sen ska jag ser om jag kör ett pass på just dance eller något sånt. Hade bra sålänge<3

07:12


Röda element i gimp 2.8

1. Börja såklart med att öppna den bilden du vill jobba med.[Arkiv-Öppna]
 
2. Öppna ett nytt lager.
 
3. Gå sedan till Verktygslådan och leta upp verktyget toning och andra sedan färgskalan till FG till Transperant.
 
4. Ändra sedan färgen till en röd färg och ändra Linjär till Bilinjär (inte nödvändigt med bilinjär).
 
5. Dra sedan ett sträck över bilden.
 
6. Då kommer det komma ett rött streck över bilden.
 
7. Gå sen in på Lager fönstret och ändra läge till gör endast ljusare.
 
8. Då kommer det se ut såhär:
 
9. Om det hamnade på lite fel ställe kan du bara flytta lagret med det röda till en annat ställe.
 
10. KLAR!

music speaks

Nu sticker jag till gitarren. Hade bra sålänge<3

aqua

Vi har en uppgift i skolan att fota något inom ett visst tema och sen göra ett bildspel i Imovie. Mitt tema är vatten så jag fotade lite snabbt igår. Jag ska ta fler bilder fast inte sånna här slags bilder också.

primo

Fotade bla Lova idag och här är några av bilderna jag tog på henne. Har varit så himla skönt väder idag och har gått i shorts och linne. Nu ska jag spela gitarr och ta det lungt, tjofräs.
 

Väla haul

 

Solsken

Godmorgon! Solen skiner idag så ska snart gå ut och kolla om det är varmt. Men jag måste först redigera haulen och börja lägga upp den. Jag och Nora gjorde en igår nämligen men jag kom på att jag glömde säga en sak som var ganska viktig så får väll filma om... Skiner solen hos er också?

part of me


Nora

Efter jag kom hem från väla gick jag ut och fotade med Nora. Bilderna blev jätte bra och det kommer komma upp fler inlägg med bilder + en haul video från väla. 

worth it

Gogmorgon! Jag tror jag vet vad många av er ska göra idag? Kolla på Justin Bieber? Sååå kul för er. Jag ska nog till väla. Behöver köpa saker på the body shop... hahah! Här under får ni tre bilder från en utav de bästa dagarna i mitt liv, när jag köade i 9 timmar på att träffa världens bästa människa, ulrik såklart
 

glad i found you

Fick tag i biljetter till Väla Pink party och fattar ni hur himla glad jag är?? Kan inte beskriva det här. Kommer bli så grymt för kommer få träffa Ulrik, Eric Saade och Emma. Sen ska ju Sean Banan också uppträda men han är inget att se på. Sen ska Ola och Nic som min familj känner vara värdar

15:08

Fredag ännu en gång och skolan är över och nu väntar en skön ledig helg. Egentligen skulle jag träffat Ulrik imorgon i Alingsås men så blev det icke. Fick ju reda på att pink party biljetterna är slut så jag kan gå och dö. Har hittat någon som säljer så åker nog snabbt in till Helsingborg och köper biljetterna :D

Gimp/Design

Jag får många frågor om hur jag redigerar dittan och dattan i gimp och i designen, så nu får ni en liten tid att fråga så gör jag ett inlägg om dethär så fort som möjligt.

Buenos noches

Klockan 20:00 är det tonårs bossen och det ska jag se på. Missade förra gången pga glömskhet, men den här gånger ska jag inte missa det. Förra gången jag såg det tyckte jag det var rätt bra. Ska ni också kolla på tonårs bossen ikväll?

more power

Jag har inga gitarr lektioner idag så istället ska jag göra engelska. Fick tillbaka både matte provet och no provet idag och det hade gått väldigt bra på båda. Tänkte också säga att jag ska ändra bredden på mina inlägg från 900 till 800. Tycker bilderna är rätt stora och vill ändra. Det dåliga är att i alla mina gamla inlägg med mina 900 bilder kommer bilderna vara för stora, men men....

black and yellow

Ni som läste mitt inlägg om mitt fotointresse fick läsa lite om min fula kamera jag jag fick av pappa. Ni kanske undrar hur bra bilder den egentligen tog? Så här får ni en bild jag tog med min gråa lilla kamera.

Mitt fotointresse

Jag har startat en fotolista där jag under 16 dagar framöver kommer skriva lite om foto, visa lite redigeringar och före och efter bilder bland annat. I del 1 ska jag berätta om hur mitt fotointresse började och varför jag fotograferar mm:
 
Hela det här med mitt intresse av att fotgrafera började när jag fick ny mobil år 2009 kanske? Kommer inte riktigt ihåg. Det var en rosa sony ericsson som jag höll på med nästan hela tiden vad jag kommer ihåg. Jag höll på att filma för det mesta med den. Jag filmade allting, när jag var ute och gick, när jag var med kompisar och annat. Har en massa filmer från då som jag inte kommer visa för de är lite väääl konstiga. Men efter ett tag började jag fotografera för det mesta blommor och natur med min mobil. Sen gick det ett tag och jag fick en kamera pappa hittat bland gömmorna här hemma. Då tyckte jag den tog jätte bra foton och började fota jätte mycket med den
här har ni skönheten, hahahahhahah
 
Efter ett tag insåg jag ju att den rent ut sagt sög så jag började tjata om en systemkamera. Julen 2011 fick jag min älskade kamera och blev såklart väldigt glad. Sen dess har jag inte slutat fota och planerar att inte göra det heller
 
Ni kanske undrar varför jag just fotar och inte gör något annat. För det första tror jag inte jag skulle fotat lika mycket som jag gör om jag inte skulle skaffat blogg. Jag skulle då inte få dela av mig av mina bilder och inte ha bilderna att lägga upp någonstans och det skulle varit väldigt tråkigt. Jag fotar för att det är kul att både fotografera och redigera mina bilder, och sen få så fina kommentarer om mina bilder. Jag har börjat se hur fin världen egentligen är när jag börjat fotografera, hur konstigt det än låter. Jag skulle så gärna vilka åka utomlands snart och upptäcka nya platser att fotografera och dela med mig till er, för ni är väldigt bra
 
 

Det ultimata mellanmålet

Man kan tycka att jag övedrev lite med muslin, men nej, jag älskar musli♥

♥♥♥

Godmorgon! Vad jag hört ska det bli väldigt varmt idag så efter skolan ska jag bara sitta ute och läsa ut en bok vi läser på svenskan. 

19:33


Sunshine

Det är så himla skönt väder idag och vad jag vet ska det bara bli bättre imorgon, så himla skönt! Nu är äntligen våren här. Har ingen läxa tills imorgon och resten av dagen ska jag bara ta det lungt. Var sprecis ute och solade i en och en halv timme ungefär och ikväll ska vi grilla.

NORA

 

Outfits från h&m

Såg att h&m har skaffat värsta coola saken på deras hemsida, h&m dressingroom. Där kan du skapa egna outfits och se hur det ser ut på webben och se hur mycket det blir sammanlagt och så. Tycker det var väldigt kul att fixa ihop outfits och ska göra det så fort jag får tid igen :)

friendship


Be remembered

Detta är nog den finaste fanvideon jag någonsin sett i hela mitt liv! Ryser genom hela videon. Bästa Ulrik<3
 

The body shop-video

 

Bin tittar fram


11:06

Blev en rätt sen frukost idag, vaknade vid 10 och kollade ett avsnitt på gossip girl. Är inne på sesång 2 nu. Idag vet jag inte vad jag ska göra. Tog inga bilder igår så kanske gör det senare. 

18:27

Har inte gjort något idag typ. Kollat på gossip girl och kollat bloglovin. Mormor och morfar har också kommit till oss idag och firat Ellen och lite sånt. Men snart ska de åka hem till Småland igen. Känner mig så rastlös och har inget att göra, vädret suger och det blir inte bra bilder när det inte är fint väder. Blev nyss rätt peppad på att ta kreativa bilder så vi får se hur det blir med det. Aja, ikväll ska jag kolla på fortet och inte så mycket mer. Haha. Hade bra<3
 

Ny youtube kanal

 så himla ful stillbild...

FOTOLISTA

Tänkte köra igång med en fotolista framöver. Jag kommer inte göra dethär varje dag för det kommer jag inte hinna med. Låter det kul?

overthinking

Har suttit nu i en timme ungefär och försökt rita ett snyggt tryck som man kanske skulle vilja ha på en tröja. Fick ett mejl om att jag kanske skulle kunna få designa en tröja och sen skulle den säljas online. Men är inte säker på att jag ska ha det här trycket. Skulle ni vilja ha en tröja med ett sånt här tryck, eller vad för tryck skulle ni vilja ha på en tröja. Skulle vara väldigt snällt om ni lämnade en kommentar om det. 

chasing a dream

Nu är det fredag igen. Så himla skönt att slippa alla läxor och sånt över några dagar nu, har ju haft så mycket denhär veckan. Nu tog jag mig ett gott och nyttigt mellanmål och ska nu kolla på Gossip girl. Vi hörs senare<3

Instagram

Här är några av mina senaste bilder från instagram. @vellamunther
 

Födelsedags kalas

Nu är släkten här och firar Ellen och de har varit där ett tag. Vi har ätit taco rullar och tårta. GOTT!
 

Grattis Ellen

Idag fyller min lillasyster 12 år och det ska släkten fira ikväll med god mat och tårta. Imorse fick Ellen en kamera som hon velat ha väldigt länge så nu ska vi ut och fota massor när hon slipper låna min kamera. Ni kan ju gå in på Ellens blogg och kanske säga grattis här? Woho, haha! GRATTIS ELLEEEEN<33

Every morning 8:45


q/a

Hur kan du få bil in i din text som din header?
Har gjort det i gimp. Kanske kan göra inlägg om det men om du vill veta så snart som möjligt finns alltid google.
 
Kan du inta ha veckans blogg nån gång? Det hade varit kul :)
Har ju haft det, men efter ett tag glömde jag och sånt. Så ska tänka på det där.
 
Vad använder du för objektiv, du kommer ju jätttenära!
Jag använder mitt closeup+10 filter för att komma extra närma.

14:48

Gissa vart jag befinner mig just nu... igen. Jo bibloiteket, haha! Nejmen somsagt jobbar jag bättre här och idag tänkte jag inte bara ta tag i skolarbete. Tänkte svara på bloggmejl och kommentarer också.
Igår hittade jag jätte fina somriga kläder från FOKIWA som jag inte skulle tackat nej till att ha på mig i sommar!

Saker att se fram emot

Det här är saker att se fram emot under 2013 vad jag kommer på nu. Hade tänkt uppdatera den här på bloggen varje gång jag kommer på/får reda på något nytt. Vad tycker ni om det?

mer snödroppar

Är så glad att blommorna börjar titta fram nu, så det är därför det är rätt många bilder på blommor på bloggen just nu. Jag ska försöka variera lite. Hehe. Har precis kollat två avsnitt på gg och känner att det börjar bli bättre och bättre när man sett 10 avsnitt ungefär, så ska fortsätta kolla på det. Är det någon mer som kollar på gg?

9 April

 Kom nyss hem. Slutade 13:30 idag och farmor hämtade mig. Sen åkte vi till Hjärnarp och hämtade Lova som praoat och sen stack vi till McDonalds och åt. Har väldigt mycket läxor denna veckan så ska börja göra dom nu. Hej sålänge<3
 

Monki

Hittade fler snygga saker från Monki för några dagar sen. Ge mig!

blue


8 April

Tjohej! Har slutat skolan nyss och efter det gick jag ner till biblioteket för att plugga lite. Har so till imorgon och sen har jag engelska prov om två väckor och matte prov på torsdag. Det är så mysigt och sitta här och jag lär mig så mycket mer. Klockan 16:00 har jag nog gitarr så ska sitta här i en timme nu.

snödroppar


19:26

bilderna har Lova tagit
 

Kusin pralin

Jag gjorde faktiskt någonting idag. Jag var hos Lova och fotade och så. Vi kollade på sista pll avsnittet, har nog sett det 6 gånger nu för det är så bra, vi åt också och spelade gitarr. Bilderna på Lova med min kamera blev de flesta suddiga och så, men Lova kommer lägga upp några bilder jag tog på henne med hennes kamera på sin blogg så det kanske kommer upp här också.

Morrn

Hej! Vaknade nyss, idag ska jag inte gör någinting så det är skönt. Det är helt sjuuukt hur jag saknar allt från i Lund. Snälla kan det inte hända igeeen? Här får ni iaf 3 bilder från igår när jag satt ute på altanen och solen sken på en och Ulrik spelade högt ur hög talarna.

20:39

Nu kollar jag på Fångarna på fortet. Var ute och fotade snabbt innan 20.00 och här är en bild:
 

Lördag 6de April

Solen skiner mycket idag så ska snart ut och kanske fota. Hittade jordgubbar i kylskåpet så skärde upp några bitar och smulade på maräng som jag också hittade, haha.Saknar alla vänner och Ulrik och hans band och allt från igår. Bring me back. Nu vet jag inte vilken nästa konsert blir... förmodligen Kalmar.

Best day of my life

Igår var det en av mina bästa dagar i hela mitt liv. Ulriks konsert var det bästa som jag någonsin varit på och han var så snäll och sa gulliga saker och jag fick kramar och waah! Jag var framme vid Lund vid halv 5 och väntade med en massa munthers till klockan 8 då det var insläpp.
 
Konserten började 9 och höll på lite längre än vad den skulle för vi ropade ut Ulrik igen, så den höll på i 1 timme ungefär. Man fick inte fota med systemkamera så det är däför vissa av bilderna är i dålig kvalité. Efter det var det signering, jag köpte min 5de Ulrik tygpåse.
 
 
Efter det väntade jag och kanske 8 andra på Ulrik utanför och Rickard Ulriks gitarrist lovade att de skulle komma ut till oss. Efter en halvtimme kom dom och jag fick ännu en kram av Ulrik och lite så. Sen blev det brottom hem för klockan var nästan 24.00. Ni som inte är munthers missar den här känslan så ni anar inte! 
 
 

Fredagskväll

Just nu träffar jag Ulrik och sånt så ni får tidinställt inlägg på god glass. Imorgon kommer bilder upp från idag!

nelly och madlady


Pappa 2


Big picture


Hej världen

Tjooooooo!!! Nu sitter jag utanför min gitarr sal. Har precis spelat och väntar nu på nästa gitarr "träning". Ja jag spelar 2 gånger på en dag om ni undrar, woho! Det börjar klockan 5 så nu tänker jag öva på engelska. Imorgon träffar jag Ulrik och jag är såååå taggad. Har inte träffat honom på ett par veckor nu. Hade bra sålänge<3

q/a

Hej, fungerar 28-80mm objektiv till en Nikon D3100?
Hej. Nej det tror jag inte det gör eftersom det är till canon. Men det finns säkert ett 28-80 mm som är anpassat till nikon! :)
 
Hur gjorde du ditt hemma gjorda (eller va man kallar det) reflexskärm? Tack om du svarar, skulle betyda mycket:)
Jag tog en stor "platta" och virade in det i folié. Haha ;)
 
vilka kändisar följer dig på twitter? :)
Ulrik, Thomas Di Leva och William Spetz vad jag vet.. Sen följer ju också Joy Deb mig som hjälpt till att göra soldiers och vinnar låten you, men han tycker jag inte räknas som en kändis? haha
 
Vad använder man the body shop till?
Jag fattar inte riktigt vad du menar med använder? The body shop är en affär där man kan köpa tvålar, krämer, smink mm.
 
Är du vän med bloggfans på facebook? Kan jag lägga till dig?
Ja det har jag och sjävklart :D
 
Var har du köpt solglasögonen? :)
Glitter :)
 

Du är inte ensam

Får ta tag i no pluggandet igen nu då... Att sitta i biblioteket hjälpte en bit på vägen så jag kan förhoppningsvis allt. Nu ska jag bara bli förhörd och sånt. Medans jag pluggar lyssnar jag på denna underbara låt som Ulrik sjunger. Världs bäst<3

14:34

Just nu sitter jag på biblioteket och pluggar till NO provet som är imorgon. Det är jätte mycket och inte alls intresant.
bild på syster Ellen

MONKI

Nu vill jag till Göteborg. För jag vill handla på monki och jag vill till Liseberg och jag vill träffa Emma. Varför bor jag inte dääär för? :(

19:38

Godkväll får man väll säga nu. Känns sjukt att klockan är lite över halv 8... Solen lyser ju fortfarande och det är hyfsat ljust ute. Ikväll ska jag kolla på mästerkocken och bara ta det lungt. Har pluggat väldigt mycket idag, är avis på er som har lov just nu. 
 

Ice cream

Hej bästa! Jag är hemma från skolan nu och måste plugga till NO provet som jag knappt fattar någonting på. Jag får skylla på min lärare som inte alls är bra, man lär sig ingenting av honom... Aja, en sån här god glass kanske kan hjälpa mig att plugga bättre (troligen inte) och mina fina kommentarer<3
Vanilj glass med krossad choklad, vanilj med jordgrubbssylt glass, granatäpple kärnor och på toppen har jag riven cocos.

Gina tricot

Det var ganska längesen jag kollade runt på klädsidor men nu har jag suttit och kollat runt på en massa sidor och hittat snygga saker. Waah är jätte sugen på att shoppa, men har väll sådär mycket pengar nu efter emporia dagen förra veckan ;)
Just nu har skolan precis börjat, skulle gärna haft längre lov. Men jaja..

Sister

De svartvita bilderna blev bäst så det blev bara det... haha ;)

Monday

Sånt här är gott nu sista dagen på lovet. Nu ska jag kolla ett avsnitt på Gossip Girl. Sen har jag blivit tvingad ut att fota min syster...

Lova